Mexikói lasagne
Ezt a receptet még várandósan lestem el a Parika TV-ből :)
Kitűnő böjtös időszakban, de hússal is készíthető.
Hozzávalok:
- kukorica és vörös bab konzerv
- 3 drb pita lap
- paradicsomos szósz (tetszés szerint hússal vagy hús nélkül)
- reszelt sajt
Elkészítése:
A paradicsomos szószhoz először a hagymát
olajon lepirítjuk, majd adunk hozzá kaliforniai paprikát és tetszés szerint
húst (lehet darált, kozerv, gépsonka, kolbász, stb.) vagy zöldséget (lehet
gomba, cukkini, padlizsán, stb.). Ízlés szerint fűszerezzük. Ajánlott: só,
oregánó, bazsalikom, cukor. Paradicsomlével vagy sűrítménnyel összefőzzük.
Tésztaszűrőbe teszük a kukoricát és a vörös
babot majd folyó vízzel átmossuk, hagyjuk lecsepegni (adhatunk hozzá zöldborsót
is).
Mindig vegyünk akkora pita lapot amekkora a
kapcsos tortaformánk (én 25 cm átmérőjüt használok).
A tortaformába alól kerül egy lap, ezt
megkenjük a paradicsomos szósszal majd jön rá a kukorica és a bab, végül a
reszelt sajt. Még kétszer ismételjük (lap-szósz-zöldség-sajt).
Előmelegített sűtőben 30-40 perc alatt
készre sütjük, ha szépen barnul a sajt a tetején akkor kész :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése