Mexikói lasagne






Ezt a receptet még várandósan lestem el a Parika TV-ből :)

Kitűnő böjtös időszakban, de hússal is készíthető.

Hozzávalok:

 - kukorica és vörös bab konzerv

 - 3 drb pita lap

 - paradicsomos szósz (tetszés szerint hússal vagy hús nélkül)

 - reszelt sajt

Elkészítése:

 A paradicsomos szószhoz először a hagymát olajon lepirítjuk, majd adunk hozzá kaliforniai paprikát és tetszés szerint húst (lehet darált, kozerv, gépsonka, kolbász, stb.) vagy zöldséget (lehet gomba, cukkini, padlizsán, stb.). Ízlés szerint fűszerezzük. Ajánlott: só, oregánó, bazsalikom, cukor. Paradicsomlével vagy sűrítménnyel összefőzzük.

 Tésztaszűrőbe teszük a kukoricát és a vörös babot majd folyó vízzel átmossuk, hagyjuk lecsepegni (adhatunk hozzá zöldborsót is).

 Mindig vegyünk akkora pita lapot amekkora a kapcsos tortaformánk (én 25 cm átmérőjüt használok).

 A tortaformába alól kerül egy lap, ezt megkenjük a paradicsomos szósszal majd jön rá a kukorica és a bab, végül a reszelt sajt. Még kétszer ismételjük (lap-szósz-zöldség-sajt).

 Előmelegített sűtőben 30-40 perc alatt készre sütjük, ha szépen barnul a sajt a tetején akkor kész :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések