Rakott karfiol
Hozzávalok:
- fél kilógram darált hús
- egy közepes fej karfiol
- egy hagyma
- egy doboz tejföl
- reszelt sajt a tetejére
- pár szelet bacon
Elkészítése:
Rózsáira bontjuk a karfiolt és sós vízben puhára főzzük.
Kevés olajon lefonyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst és ízlés szerint fűszerezzük. Kevés vizet adunk hozzá és készre pároljuk.
Kerámia vagy tűzálló tálba rakjuk le. Először a bacon szeleteket, aztán a kész darált húst. A karfiolt leszűrjük és hozzáadjuk. Bőségesen leöntjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 30-40 perc alatt összerotyogtatjuk, akkor van kész amikor szépen megbarnult a sajt a tetején.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése