Rakott karfiol



Hozzávalok:
 - fél kilógram darált hús
 - egy közepes fej karfiol
 - egy hagyma
 - egy doboz tejföl
 - reszelt sajt a tetejére
 - pár szelet bacon


Elkészítése:
 Rózsáira bontjuk a karfiolt és sós vízben puhára főzzük.
 Kevés olajon lefonyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst és ízlés szerint fűszerezzük. Kevés vizet adunk hozzá és készre pároljuk.
 Kerámia vagy tűzálló tálba rakjuk le. Először a bacon szeleteket, aztán a kész darált húst. A karfiolt leszűrjük és hozzáadjuk. Bőségesen leöntjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 30-40 perc alatt összerotyogtatjuk, akkor van kész amikor szépen megbarnult a sajt a tetején.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések